Geef babbeldieven geen kans

zaterdag 22 april 2017

Breda - Vrijdagmiddag is op aangeven van de wijkagent door de politie in de wijk Biesdonk in Breda Noord een preventieve actie gehouden om bewoners te attenderen op de trucs van babbeldieven. Dit vanwege recente meldingen van inwoners in de Hoge Vucht.

Een politieman in burger deed zich voor als een potentiële babbeldief. Hij belde bij de wijkbewoners aan waarna hij middels gladde praatjes bij hen probeerde binnen te komen. Ook probeerden de dienders ongezien flats binnen te komen.

De burgeragent belde onder meer aan met de smoes dat hij heel erg naar de WC moest. In de meeste gevallen werd hij door de bewoners niet binnen gelaten. Echter in twee gevallen lukte dat wel. Hierna werd de bewoner aangesproken door een geüniformeerde agent waarna uitleg volgde over babbeltrucs. Ook werden de wijkbewoners uitgenodigd om naar een  voorlichtingsbijeenkomst te komen aan de Brusselstraat. Daar stond een buurttent die beschikbaar was gesteld door WonenBreburg. Hier werden de mensen ontvangen en werden praktische tips uitgewisseld.

bron: politie.nl | Categorie: verkeersdelict


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Wagenberg | 112 alarmeringen Wagenberg | Goedkoop Tanken in Wagenberg | Supermarkten in Wagenberg | Weerbericht Wagenberg